Wednesday, May 16, 2012

"HARU SUNGGUH!"




Usai exam pract patho..

“Asian corner yok!”

“Boleh gak ah. Cam stress jek jawab exam tadi. Seksa wehh.. Beratus2 jar mengapal,yang masuk berape ketul je..hailaa..”

“Yop,nak ikut x?”

“Nak.Tak pernah lagi jejak situ. Makan2 kasi release sket beban kat dalam skull ni ha.”

“Solat umah kitorang dulu eh?Diorang kate asian bukak pukul 1. Lepak2 dulu la.”

Menuju ke Beit Ghuraba’.

*gambar hiasan*
**********************

“Aku g dapo kejap. Kacau air.”

“Tak payahla susah2 khai. Aku datang nak tumpang solat je..Emm,kalau kasi tambah ais pon ok jugak.hihi”

“Eleh ko ni. Poyo je lebih.”

-bunyi loceng-

“Assalamualaikum..”

“Haa..Sampai da korang. Maila masuk.”

“Ni aku ade beli biskut kat kedai roti baru tadi. Jom makan jom.”


yumm..

Makan2.Borak2.

“Khai,tumpang toilet jap.”

“Silelahh..”

Selepas beberapa minit..

“Khai, Che..tulong~ nape x boleh bukak pintu ni?”

“Haa..ni mesti kes tutup rapat la ni. Pintu tu memang da lame rosak. Tu yang tampal notis depan pintu tu. Tak perasan la tu.”


“Fir, ko ke belakang sket. Aku nak try tendang jap”
Usaha 5 minit yang x membuahkan hasil.

“Jap. Aku panggil tuan rumah kejap.”

“Ni anak tuan rumah datang ni.”

“Mesti Fir cuak en duk dalam tu lame2..Da dekat 20 minit terkurung. Nasib baik baru cuci tandas.wangi sket.he he.”

“Ape ibrahnye ek jadi macam tu?”

“Aku rase ni mesti kes kita dok makan2 borak2 lengah-lengahkan solat ni.huhu”

Selepas setengah jam..

“Fir,ko ok x? Kesian ko..Ko rase cane kat dalam tadi?.”

“Aku bayangkan, macam tu la agaknye kite kat dalam kubur nanti. Tertutup,sorang2..bezanya cuma terang dan luas je. Pastu takde tempat nak lari. Nak gi mane2 pon tak boleh.Terdiam je..”

-silence-


“Eh, jom cepat. Sape nak masuk toilet. Cepat2 amek wudhuk. Solat,pastu g Asean.”

Semua berlari2 anak berebut nak masuk toilet yang hanya beberapa langkah dari bilik khai..

.fin.

by: Hamizah bt Zainal

ejahchan GEN09 MEMBER

Do things with passion or not at all.

5 comments:

Naqiyan Anis said...

Errrr...... :3

Anonymous said...

hikhikhik

Anonymous said...

boleh pulak gelak.. perasaan yg terkurung hny Allah je tau..

Maya Dealove said...

Post simple, mudah hadam utk musim Exam ni.
Bukan selalu dpt pengalaman gitu.

despicable_miza said...

kisah benar2 berlaku lepas exam aritu.
modify sket2..nme dirahsiekan..keh3..

*actually,idea x marey2..taip je la ape yg berlegar2 di minda..*