Friday, March 18, 2011

Apa pendapat anda?
















Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
kepada semua warga gen9 serta pembaca-pembaca blogger tegar sekalian.
Nampak gayanya blog ini sudah mula menyepi semula.
Mungkin kerana masing-masing sudah mula sibuk study,
Hendak catch-up pelajaran yang sudah lama tertinggal.

So, I guess now 's the time for me to shine again.



Saya ada terfikir suatu idea.
Yang mana idea ini mula terlintas didalam bilik air baru sahaja tadi.
Kalian pernah mendengar atau menyertai perbincangan forum secara online?
Kalian tahu tentangnya?
Jika tahu.tidak perlulah saya menceritakan panjang lebar.
contoh forum sini

So,
saya ingin bertanya tentang anda semua,
Relevankah untuk diadakan satu website khas untuk forum bagi batch kita.
Bagi membincangkan tentang pelajaran khususnya.
Forum ala-ala perbincangan.
berkaitan pelajaran yang kita sedang belajar ini.

Selalunya selepas habis setiap kelas,
kita perlu mengulangkaji semula apa yang kita belajar di kelas,
Tetapi.
Ok. I confess.
Selalunya balik daripada kelas terus buka komputer.
Apa kejadahnya?
Jadi dengan kewujuda website forum ini,
amatlah diharapkan dapat membantu sedikit sebanyak mereka-mereka yang seperti saya ini
untuk membuat sedikit perbincangan.

Ok.
lagi satu.
selalunya,
kalau ada perbincangan kumpulan
seperti LAME class contohnya,
ikhwah berbincang dengan ikhwah.
akhawat dengan akhawat.
tetapi dengan forum ini.
semua dapat berbincang bersama.

Baiklah.
Ini hanya cadangan.
Tidak mahu tidak mengapa.
I'm all ears for suggestion or comment or even critics.
So,
what do u say?


Relevenkah dibuat Forum ini?














Ammar Hamzah GEN09 MEMBER

Do things with passion or not at all.

27 comments:

AmmarHamzah said...

ok jap.
aku rasa akan ada org yg xphm apa aku tulis nih

Is said...

ala-ala conference rmai2 kt ym tu...

Is said...

Method Not Allowed

Error 405????

AmmarHamzah said...

owh really?
working on it.sorry2

AmmarHamzah said...

okeh siap

pipacycline said...

Sedari zaman sekolah dulu,
bilik air adalah sumber inspirasi jua informasi.

hafiz nazri said...

wow..ammar..mule2 ak teka org len..rupe2nye ko...cdgn yg sgt bgs...sebenrnye ak terfikir nk tambah saluran perbincangn n saluran informasi..ad cdgn x..ckp ke dgn YG dan blog je? selain forum nh la..

Gen09 member said...

ak suke forum lg berbanding YG dan blog..serious..

Anonymous said...

pada pandangan saya,
perkara ini adalah satu cadangan yang sangat bagus dan wajar dilaksanakan sesuai dengan tema 1 malaysia yang dibawa oleh negara kita.

X0

Amir said...

pebnd

husna said...

ramai yg setuju tu, elok jgk dipercepatkn kewujudan forum tu, bila nk mula?

blh la WAJIBKAN o MINTAK TOLONG subjek2 master n biro akademik pantau sesi forum2 n soal jwb tu~

AmmarHamzah said...

aku beri idea.
Nak lihat sambutan.
tetapi tiada authority untuk melaksanakannya.
perlukan sokongan penuh orang2 atasan batch untuk direalisasikan.

kalau cadangan aku, mintak subjek2 master jadi moderator setiap subjek
dengan kerjasama biro akademik.

sekali lagi.aku tiada kuasa.
hanya insan yang memberi cadangan.
syukran.

knmz2210 said...

insya allah akan dipanjagkan cadangan ini.ammar.jemput menyertai biro akademik batch next year (ini offer, bukan paksaan).

AmmarHamzah said...

ok thanks.

and

thanks
but nty.

HafizAdam said...

cadangan ni BS sebab PERUBATAN dah ade forum utk bincang pasal pelajaran yang sekarang ni hanya dipenuhi batch Gen6 kerana batch lain sume buat derk syok sendiri nk buat forum sendiri. hubungi Ketua e-Learning dan diornag boleh bg Access serta discuss pape je.

e-learning

AmmarHamzah said...

MAAF TIDAK TAHU ABANG.
kurang promosi mungkin?
baru tahu hari ini.

this isn't BS.

HafizAdam said...

no problem.

disebabkan e-Learning bukan bawah saya maka mungkin promosi mereka agak kurang di pihak Biro Akademik sendiri. insyaAllah akan dibincangkan dlm mediaPERUBATAN untuk mengatasi masalah ini.

teruskan usaha dan selamat stadi. =)

AmmarHamzah said...

hmm.aku dh register n scroll down a bit.
usha2.
tapi xde discussion pun.
lectures note n question only.
hmmph.
xlively.
tp xpe.kira perubatan pun dah ada inisiatif dulu.
that's good.

HafizAdam said...

ade Notes dan Question sahaja tapi kalau bukak kategori Physiology contohnya, masih boleh buka New Topic utk buat discussion. takde masalah. kalau buat banyak kategori nanti serabut nak klik banyak kali.

Print Screen

boleh bincang dengan Admin untuk test-drive.

AmmarHamzah said...

haih.
dah kena hentam dgn seniorita pulak.
masalah2~~
XPPP
so guys camne?hahah

Anonymous said...

salam..nk ckp sket,yg forum PERUBATAN melibatkan semua universiti..tp yg sy paham dr blog post ni,stiap hari akn diadakan forum perbincangan(gen09 kaherah) tntg subjek yg dah dipelajari secara berkala mngikut hari.jd takut2 mcm xbrape sesuai n xbrape selesa nk brforum di e-learning PERUBATAN..

amirul said...

salam...

kalau kami admin e-learning mahukan beberapa orang dari batch gen 09 sebagai tenaga kerja dan menghidupkan e-learning bukan shje ntuk batch masing2, bahkan ntuk smue warga medik mesir....sudikah anda membantu kami ??


[admin e-learning]

HafizAdam said...

haha sorilah Anonymous tapi e-learning tu berlambak budak Gen6 discuss pasal yang diorang dah belajar, discuss Case kelas diorang, discuss Quiz sendiri maka feel free and be at home.

tak mengapa kalau Topic yang dibuka utk Gen10 sahaja pun, asalkan guna.

cheers!

AmmarHamzah said...

TY mr./ms. anonymous.
komen anda amat membantu.

Mr admin,
Kecil tapak tangan,
bekas tupperware kami tadahkan.
tapi rasanya mcm dah ada dlm kalangan batch kami ajk untuk e-learning tuh.
tidak tahulah.check balik.

Mr Senior,
ok.

cheers.

amirul said...

okey, insyaAllah kami akn cbe contc dgn wakil-wakil sbjek trsbut dlm mse trdtk ini....

syukran jazilan atas kesudian antum smue !!!

=)

hafiz nazri said...

trime kasih atas mcm2 smbng saran..kalo terlambat respon x kre dlm tindakan atw tulisan minx maaf sgt2...x mng tgn sbnrnye nk mulekn mcm2 dlm mse yg singkat..
pengajaran khas utk gen 09...rajin2 xplore PERUBATAN x kre online ke offline
utk mne2 insan yg ad bnyk lg cdgn yg bernas..ingt..bkn semua PERLU, BOLEH atw sesuai utk dilaksanakn..
lg stu yg penting jgk PELAKSANA dan PELAKSANAAN...sasaran mungkin yg ke 3..tp jgn slhkn spe2..bnykkn check dan recheck..muhasabah org kte

trime kasih akhirnya kpd sumer yg terlibat dr mule hingga hujung perbincgn nh..

AmmarHamzah said...

baik boss!
sama-sama