Thursday, November 25, 2010

WeAreMuslimDoctors-A New Beginning.


Bismillahirrahmannirrahim.
Assalamualaikum semua.
Kabare?Anda semua sihat?
saya harap semua dalam keadaan sihat-sihat belaka.
walaupun saya perasan ramai sahabat termasuklah saya sendiri yang mengalami wabak selesema, bukan selesema bab.1.ok.

baiklah.
saya tidak mahu bercakap banyak mahupun menaip banyak di external keyboard saya ini,
kerana,
FUNCTION saya disini hanyalah sekadar memulakan semula dan membersihkan sawang-sawang yang terdapat didalam blog ini.

SO TELL EVERYONE!!
THAT THIS BLOG IS STILL ALIIVVEE!!

baiklah,
bersama saya ini terdapat sedikit kata-kata aluan daripada admin blog ini,admin yahoo group, pembuat filem-filem terhangat dan sebagainya, saudara Harshafiq Razazwan (kalau tidak kenal memang beratlah,saya ini tidak kenal tidak mengapa.)

katanya.

"gunakanlah medium blog ini dengan sebaik-baiknya, rajinkan diri untuk menulis apa-apa di blog ini, selalulah membuka blog ini walau dimana anda berada, tukarkan addiction anda kepada facebook itu kepada blog ini pula."-penambahan sedikit untuk menjadikannya lebih menarik.

baiklah.
sesi seterusnya.
mari kita review semula apa yg ditulis di blog ini.
jika kita lihat semuanya post2 yang panjang.
dan menggunakan fond yg kecil2.
setelah kajian dijalankan, didapati kurg daripada 20% yg membacanya,
manakala selebihnya hanyalah berminat untuk membuat komen di shoutbox.
(or should I say.SPAMMING)
ape kejadahnya semua ini?
salah siapa?
anda?
saya?
adakah kerana post yang ditulis kurang menarik?

-baiklah sebelum ada yang mula meradang,
saya ingin cakap dahulu.
this is not an offense writing.mesyi?no offense-

jika boleh apa yg ditulis disini cuba bersifat light reading.
kalau hendak menulis panjang boleh.amat dialu-alukan.tetapi cuba diselitkan sedikit jenaka ataupun apa-apa sahaja yang menampakkan artikel tersebut menarik.ataupun apa-apa gambar yang menarik.
sekaligus anda tidak akan dicop sebagai kopipasta.okeh?
saya amat tertarik dengan cerpen pendek yang dihasilkan oleh saudara Muizzuddin Azmi didalam apa saya tidak ingat.handout daripada BPI rasanya.cerpen perihal kehidupan seorang doktor.
haa.itu menarik.patut boleh dituliskan semula disini.
ok.saya harap anda semua faham maksud saya ini.

baiklah.
sekian sahaja daripada saya.
this is me, signing off.
wassalam.
Ammar Hamzah GEN09 MEMBER

Do things with passion or not at all.

12 comments:

wwn said...

ade2 je ammar ni..
tapi apa yang dikatakan oleh saudara ammar hamzah semuanya betul

hafiz nazri said...

cmne nk komen ek? ak dh lpe...

hafiz nazri said...

owh haah..dh blh..bagus..boleh tgk blog si ammar nh utk cth light reading..bnyk lg blogger berbakat yg rsenye boleh je luangkan mse menulis d cni...mcm putera maahad, abg kacak, dr chef de pebende ntah n fight for justice (sekadar memetik )..mne tw nnt leh jd topsite PERUBATAN g2..so ad lagi medium mengarut selain Yahoo group..ok?
p/s- this is not an offense writng..LOL

عمار حمزة said...

makan dalam nampaknya saudara hafizN,
saya bukannya apa.
bukannya hendak menambah medium mengarut ni.
cukuplah blog saya dan yahoogroup itu sbgai medium mengarut ye.
saya cuma ingin blog ini tampak lebih menarik dan bergaya kontemporari serta sumbernya adalah asli.xg2?
maafkan saya jika ada terkasar bahasa,terlanjur kata.

again-this is not an offence writing.
shud b write with C not S.
my mistake.

Anonymous said...

saudara ammar,,
post anda xmngarut dan ade manfaat dsitu.

Abul Akmal Arif Bin Anuar said...

aku malas nak komen
tetapi memandangkan hafiz nazri sebut nama aku jadi aku terpaksa komen
pada aku kita merepek gila-gila di blog
but spare the yg
why?? because unlike the blog we get all the email from the yg thus congesting my inbox
tetapi aku suka komen kau
kahkahkah
membuatkan jiwa yang sedih tebang di awangan

عمار حمزة said...

bila masa dia sebut nama kau

Abul Akmal Arif Bin Anuar said...

siapa lagi yang kacak selain aku
kahkahkah

عمار حمزة said...

"orang gila tidak cakap dia gila."
.....
hahahaha

hafiz nazri said...

ad yg salah faham plak..mengarut 2 slh satu proses tumbesaran, lg2 utk kte budk2 nh kn..sye nk kte tahniah utk sumer yg bertungkus lumus utk menjayakn blog nh n mengalu2kn org2 yg rajin berblogging utk memeriahkn blog nh...ok...harap maaf atas slh faham ..sye pn budk gak..bru blaja kalo tulis sikit sgt x kene tulis bnyk lg x kene..hehehe

SELAMAT BERBLOGGING...

Abul Akmal Arif Bin Anuar said...

then ask yourself ammar
kau gila ke tak?

عمار حمزة said...

saya tidak gila kerana saya tidak gila.